Taal



CHR Hansen

CHR Hansen YF-L811 Boeren yoghurt

Levertijd:
2 dagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad (13)

€9,25

Incl. btw
De start cultuur bij uitstek voor heerlijke boeren / Bulgaarse yoghurt. Overheerlijke frisse en milde aroma's. Maak de yoghurt extra romig door boerenmelk te gebruiken.

Product informatie

Ervaar exclusieve yoghurt uit je eigen keuken.

Deze cultuur wordt gebruikt om yoghurt te maken en is specifiek ontwikkeld om een frisse milde smaak aan de yoghurt te geven. Je kan fermenteren tot drink yoghurt en een dikkere yoghurt die vol van smaak is. Na het fermenteren kan je de yoghurt nog 12 uur in de koelkast zetten voor een dikkere textuur en typische zuursmaak. Gebruik boerenmelk om een volle romige smaak te verkrijgen.

Welke melkzuur bacteriën bevat YF-L811?

De inhoud van de verpakking bevat de melkzuurbacteriën: Streptococcus thermophilus and Lactobaciluus delbrueckii subsp. bulgaricus

Wat voor cultuur is de YF-L811?

Het is een thermofiele cultuur, wat betekent dat de bacteriën graag groeien bij een temperatuur van rond de 39°C. De cultuur is specifiek ontwikkeld voor de zachtere aromatische smaken en een lage zuursmaak en kan als drinkyoghurt worden gebruikt tot een dikke yoghurt. In de yoghurt blog lees je meer over yoghurt maken.

Kort over zuursel culturen

Tegenwoordig steken laboratoria veel moeite in het produceren van culturen. De YF-L811 wordt geproduceerd door Chr. Hansen, een mondiaal biowetenschappelijk bedrijf in Denemarken dat dateert uit 1870. Je kan je voorstellen dat als de verkeerde bacteriën in je kweekpakket zitten, je het duurste ingrediënt in je zuivelproductie verliest, namelijk de melk.

Zeer weinig fabrieken beschikken over de technologie om de bacteriën te produceren en daarom zorgt Hobby Kaas ervoor dat de culturen van de hoogste kwaliteit zijn. De bacteriën worden gevriesdroogd en verpakt in aluminiumfoliezakjes.

 

Doseren en hoeveelheid.

De dosering is één pakje van 50u voor 250 liter melk bij het maken van yoghurt.

Gebruiksaanwijzing.

Omdat de cultuur DVS (Direct Vat Set) is, voeg je de korrels rechtstreeks toe aan de melk op de temperatuur die omschreven is voor het recept, maar niet boven de 45°C. Laat de cultuur 6 tot 12 uur rijpen of tot pH 4,5, voor een dikkere yoghurt koel je nog 12 uur in de koelkast.

Om een ​​deel van de verpakking te gebruiken, knipt je een hoek open, giet je langzaam een ​​paar korrels op een steriele theelepel en voegt u deze toe aan de melk en roer je rustig door tot er geen oranje kleurige bolletjes meer te zien zijn. 

 

Bewaren van het restant in de verpakking.

Om de cultuur goed te bewaren vouw je de hoek van het pakje een paar keer om en plak je het vast met tape of gebruik je een wasknijper. Plaats het halfgeopende pakje in een Tupperware-bakje. Bewaar de culturen diepgevroren bij -18°C. Zorg ervoor dat de korrels droog blijven. 

 

Certificering en extra informatie.

De DVS Chr. De Hansen YF-L811 cultuur is koosjer (excl. Pesach) en halal gecertificeerd.

Gevriesdroogde culturen kunnen maximaal 10 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard of vervoerd zonder dat de kwaliteit van de culturen wordt aangetast. 

 

Lees meer

Recent bekeken Wissen

Reviews

4.5 stars based on 2 reviews
Schrijf je eigen review


5 from 5
Eerste poging meteen heerlijke yoghurt. Na 5 uur op 39 graden was de ph al op 4.6 (dus doe jezelf een plezier en koop een ph meter) met maar 6 korrels cultuur op een liter. Nachtje in de koelkast en een mooie dikke volle yoghurt die niet te zuur smaakt.
Leon
Geplaatst op 16 December 2023 at 08:11


4 from 5
Heerlijk fris onwijs romig en dik, enigste minpuntje de klontjes die je ziet maar niet proeft.
Na deze nooit meer andere yoghurt.
A. Oosterbaan
Geplaatst op 8 December 2023 at 21:37
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »