Je hebt de kaas uit de pekel, de eerste laag coating heb je aangebracht en nu komt de tijd van het rijpen van je kaas. De meest optimale temperatuur is rond de 14 graden. Maar hoe waarborg je dit? De makkelijkste manier, zeker in de warmere seizoenen is door je kaas te laten rijpen in een koelkast. De temperatuur in de koelkast regel je met de externe thermostaat.
De externe thermostaat sluit je aan op een stopcontact. De koelkast sluit je aan op de externe thermostaat. Aan de thermostaat zit bevestigd aan een kabel een thermometer met een zuignap. De voeler van de thermometer plak je met de zuignap halverwege je koelkast en je sluit de deur. Vervolgens stel je de temperatuur in die de koelkast minimaal mag hebben en maximaal: bijvoorbeeld tussen de 12 en 16 graden. De thermostaat schakelt de koelkast aan en uit tussen deze temperaturen.
Het type in ons assortiment is uitgezocht om een aantal redenen:
De installatie instructie is in de Engelse taal, echter is onze support goed bereikbaar en kunnen we als je er niet uitkomt altijd even helpen. Zie ook onderstaande clip.