De grote kaaspers van Hobbykaas is ontworpen door ervaring. Doordat de reguliere persen een aantal beperkingen hebben in formaat en verminderd kunnen persen met hogere gewichten is deze pers ontwikkeld voor alle kaasvormen die je in de keuken kunt tegenkomen. De Hobbykaas kaas pers is gemaakt om mee te bewegen met het gewicht dat je gebruikt tijdens het persen. Dankzij de verstelbare stabilisatiestang kun je deze op de juiste hoogte instellen, zodat de pers altijd optimaal werkt. Wanneer het persgewicht zijn werk begint te doen, vergrendel je de stang op de juiste plek, waardoor de stamper altijd recht boven de kaas blijft, voor een gelijkmatige druk.
Het persen van kaas doe je het beste met een goede hefboompers. Met deze pers werk je met een factor 3: voor elke kilo aan gewicht druk je met factor drie op de kaasvorm, dus 1 kg aan persgewicht is 3 kg aan druk op je kaasvorm.
Met deze methode bereik een goed resultaat: een stevige korst, een gladde korst en geen restwei meer in de kaas waardoor deze zuur kan worden.
De grote Kaaspers, het beste kaas pers resultaat in de keuken
De grote kaaspers is speciaal ontwikkeld voor grotere kaasvormen en voor vormen die onder hoge druk geperst moeten worden. Dit maakt de pers ideaal voor iedereen die een professioneler resultaat wil bereiken bij het kaasmaken. Ook voor de kleinere vormen hebben we goede kaaspersen met bodemlaat.
Een uitstekende match voor deze pers is de Kadova broodvorm, die perfect past bij de kracht en capaciteit van de grote kaaspers. Daarnaast is de pers terug te vinden in onze meer professionele complete zelf kaas maak sets, waarmee je zelfs meerdere vormen tegelijkertijd onder elkaar kunt persen.
Het persen van kaas is een belangrijke stap in het proces van zelf kaas maken. Tijdens het persen verwijder je de resterende wei die nog tussen de wrongel zit. Als er wei tussen de wrongel blijft zitten wordt de kaas zuur en ontstaan er kleine gaatjes in de kaas. Ook kan te veel wei zorgen voor een ongewenste bacterie uitgroei.
In de volgende fase van het persen verhoog je geleidelijk de druk. Hierdoor ontstaat er een stevige korst, die ervoor zorgt dat schimmels en bacteriën geen kans krijgen om je kaas binnen te dringen. Een goede korst is essentieel voor een succesvolle pekel- en rijpingsfase.
Om de rijping van je kaas te optimaliseren, is het belangrijk om een kwaliteitskaascoating te gebruiken. Deze beschermt de kaas tijdens het rijpingsproces en zorgt voor een mooi eindresultaat.
Na het persen is het belangrijk om de kaaspers direct te reinigen. Spoel de pers af met warm water en zet deze op een droge plek. Let op: kaaspersen van hout mogen niet op vochtige plekken worden bewaard, omdat het hout anders kan kromtrekken. De kaaspers kan eenvoudig worden gemonteerd met slecht enkele schroeven zodat de opslag niet te veel ruimte in neemt.
Bij Hobbykaas ben ik, Danny, toegewijd aan kwaliteit en klanttevredenheid. Onze kaaspersen zijn ontworpen voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Met een 100% tevredenheidsgarantie kun je probleemloos de heerlijkste kaas maken.