Eigen merk Propioni bacterie
- Snelle levering: Verzending binnen 24 uur op werkdagen
- De beste kwaliteit
- Altijd Kaastastisch!
- rtest\
- 2 dagen
Propioni / Propion melkzuur bacterie.
Inhoud van de steriele verpakking is genoeg voor 500 liter melk, gebruik een mespuntje of 1/4 theelepel in combinatie met een andere startcultuur en maak je eigen onovertroffen speciaal kaas!
Zelf gatenkaas maken
De propioni bacterie / start cultuur produceert veel CO2, dit houd in dat de kaas tijdens het rijpen grote ogen in de kaas veroorzaakt en daarmee ook een specifieke smaak aan de kaas geeft.
Maak je eigen emmentaler kaas
Zelf emmentaler kaasmaken was nog nooit zo makkelijk met de toevoeging van propion zuur. Gebruik de LH-B02 van CHR Hansen en geef je eigen gemaakte emmentaler kaas de typische nootsmaak die zo specifiek is voor de lekkerste emmentalers.
De beste speciaal kazen uit eigen keuken
Natuurlijk maak je niet alleen de lekkerste emmentalers met het propionzuur, ook Gruyère kaas is een heerlijke optie of de lekkerste boeren gaten kaas. Het geheim zit hem in een mengverhouding met startculturen waardoor je kaas maakt die niemand anders heeft.
Rijpen van je gatenkaas, het succes tot mooie ogen
Het rijpingsproces van gatenkaas is net anders dan bij de andere harde kaas. De eerste 2 weken rijp je net als iedere andere kaas en probeer je een zo dik mogelijke coating aan te brengen. Dan is het tijd voor de magie, gedurende 14 tot maximaal 21 dagen rijp je je gatenkaas rond de 20 graden. In deze rijping periode wordt de propioni zeer actief en produceert een maximale hoeveelheid aan CO2 waarbij de ogen ontstaan. Er staat ook een specifiek recept in het boek van Nils Koster, Kaas uit eigen Keuken voor de beste gatenkaas die je thuis kan maken.
Waarom Hobbykaas?
- Ik, Danny, ben toegewijd aan kwaliteit en klanttevredenheid.
- Dit zuursel is speciaal voor dit recept ontworpen, dus betrouwbaar en gemakkelijk in gebruik
- 100% tevredenheidsgarantie.
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review