Tijdelijke aanbieding vanuit de uitgever: Van 6 tot en met 26-12 slechts € 19,99 in plaats van € 26,99
Handboek voor het zelf maken van kaas, met de nadruk op zachte speciaal kaas, zoals bijvoorbeeld camembert inclusief verse kazen als mozzarella en ricotta, zoute halloumi, feta en paneer, en Zwitserse kaas om te smelten. Leer jezelf de lekkerste kaasjes te maken voor je eigen kaasplankje. Het boek legt de basis van het productieproces uit, inclusief alle benodigdheden om van start te gaan. Het bevat een gids voor melksoorten en het seizoenskarakter van kaas. Ook vind je bij sommige kazen beknopte profielen van gespecialiseerde kaasmakers, waaronder Old Amsterdam. De uitgifte datum is 09-2022
Morgan McGlynn is een welbekende kaasmaakster in Engeland en heeft haar sporen in de culinaire kaasmaak wereld meer dan verdient. Ze is te zien in culinaire televisieshows en wordt gezien als toonaangevend in de zuivel en kaas kennis.
Welke ingrediënten heb je nodig, en welke accessoires? Alles wordt stap voor stap uitgelegd, begeleid door duidelijke foto's. Maar je wilt natuurlijk ook iets doen met de kaas die je zelf hebt gemaakt. Daarom bevat het boek ook nog eens 40 recepten voor heerlijke gerechten met kaas, van de klassieke kaasfondue tot bijvoorbeeld aligot, een magische, kazige aardappelpuree, en chocopotjes met mascarpone.Tevens bevat Zelf kaas maken 42 portretten van bijzondere kaasmakers. Als je alleen al ziet hoeveel liefde zij voor hun vak hebben, wil je direct zelf aan de slag!
Het boek van Morgan McGlynn heb ik zelf heel veel aan gehad, het is een genot om door te lezen en bevat duidelijke foto's, echter vind ik dat je een klein beetje ervaring nodig hebt in de begin stappen om de fases van het stremmen te herkennen. Verder is dit boek een echte aanrader.